AT Computing IT Assessments

Er is meer IT talent dan je denkt!

We zitten midden in de digitale transformatie, bewegen richting de Cloud, vechten tegen cybercriminelen en zijn druk bezig om DevOps en Continuous Delivery te implementeren. De IT-wereld bevindt zich in een enerverende fase en de behoefte aan IT-professionals met de juiste kennis en vaardigheden is zelden zo groot geweest. Het aantal schoolverlaters met een diploma op gebied van software engineering of informatica is echter bij lange na niet groot genoeg om de honger naar IT-professionals te stillen. Daarnaast biedt jarenlange ervaring met klassieke IT-technieken niet altijd garantie voor succes met nieuwe technologie. Dat maakt bij- en omscholen van bestaande medewerkers uitdagend. Gelukkig is de vijver met talent een stuk groter en dieper dan je denkt....

De drievoudige business case

Waarom zou je investeren in onze assessments? Wij weten natuurlijk wel een paar goede redenen! De belangrijkste: het reduceert verschillende HR-risico's.

  • Minder mishires

    Werving, selectie en inwerken van nieuwe medewerkers kost veel tijd en geld. Mocht na hele traject blijken dat de aangenomen persoon toch niet over de juiste competenties beschikt, dan heeft dat serieuze financiele gevolgen. De exacte kosten zijn lastig te becijferen, maar dat het al snel om tienduizenden Euro's gaat is realistisch.

  • Gericht investeren in training

    Door onze technische assessments krijg je een goed beeld wat iemand weet en wat iemand kan op gebied van diverse IT tools en technieken. Dit maakt het mogelijk om gerichter te investeren in training. Dit werkt twee kanten op: het voorkomt dat een medewerker training volgt waarvan alles al bekend is en het voorkomt dat een medewerker aan een training begint die te hoog gegrepen is. Dit geeft een grotere zekerheid dat de investering in een training rendement oplevert en bezorgt de medewerker een positieve leerervaring.

  • Behoud van talent

    Een assessment kan enerzijds worden benut om nieuw talent aan te trekken. Aan de andere kant is het ook een waardevol instrument om bestaand talent te vinden en te binden. Het biedt voor zowel werknemer als werkgever een objectief beeld van de huidige kennis en kunde, waarmee een goed passend persoonlijk leer- en ontwikkelplan kan worden opgesteld. Dit biedt de medewerker perspectief en werkt positief op motivatie en loyaliteit.

Wat maakt onze assessments ATypical?

Klik op de blokjes voor meer informatie.

Onze technische IT assessments zijn erop gericht om, op basis van een combinatie van theorievragen en praktijkopdrachten, de competenties en vaardigheden van een kandidaat inzichtelijk te maken.

De resultaten van het assessment worden op zowel persoons- als groepsniveau helder gevisualiseerd, waardoor inzicht ontstaat in de krachten en ontwikkelpunten van een groep of indivuduele kandidaat. Je kunt hierdoor beter onderbouwd bepalen of een kandidaat geschikt is voor de beoogde functie of werkzaamheden.

Wanneer het assessment onderdeel is van een leerpad dan kan aan het einde van het leerpad een tweede assessment worden afgenomen. Dit maakt transparant welk verschil het leertraject heeft gemaakt en geeft een beeld bij de ontwikkelpotentie van de kandidaat.

Belangrijk is om een assessment te gebruiken zoals het bedoeld is: het gaat niet om "halen of falen", maar om een zo objectief mogelijke momentopname van de kennis en kunde van een kandidaat op het moment van het assessment.

De assessments zijn gebaseerd op competenties en iedere competentie is opgebouwd uit vaardigheden.

Door een combinatie van theorievragen en praktijkopdrachten, wordt duidelijk wat een kandidaat daadwerkelijk kan en conceptueel snapt. Zo krijg je een objectiever beeld van talent, ook wanneer de kandidaat niet in het bezit is van een IT-talent.

AT Computing levert als specialist in open source technologie al sinds 1985 trainingen van alom geprezen kwaliteit. We hebben onze jarenlange ervaring, kennis en kunde gebruikt om te bepalen wat een IT-professional moet kunnen en weten om bepaalde expertise aan te tonen. We keuren echter ons eigen vlees niet helemaal alleen: we toetsen ieder competentie-framework met (experts van) onze klanten en onafhankelijke experts uit de IT-wereld.

Door het combineren van competenties, kunnen functieprofielen worden opgesteld. AT Computing heeft op deze manier al twee profielen opgesteld: DevOps Engineer of Python Engineer.

In samenwerking kunnen we echter ook een maatwerkprofiel opstellen. Hierbij worden specifieke competenties en vaardigheden gecombineerd zodat het profiel zo goed mogelijk aansluit op de beoogde functie of rol. Met onze assessments kan vervolgens zeer gericht naar talent worden gezocht. Zowel binnen de eigen organisatie als erbuiten.

Op basis van het opgestelde functieprofiel kan tevens een leerpad worden gemaakt, waarmee je borgt dat alle kandidaten de juiste kennis opdoen. Door het leerpad te starten en te eindigen met een assessment, krijg je een goed beeld van de in- en uitstroom. Hiermee wordt de groei van competenties en vaardigheden inzichtelijk en komt tevens naar voren hoe goed iemand in staat is zich te ontwikkellen. Bovendien maakt het ook transparant wat de investering in het hele traject daadwerkelijk aan kennis en kunde heeft opgeleverd.

Om het leerrendement binnen het leerpad verder te vergroten, hebben we een interessante praktijkcasus ontwikkeld: In The Picture. De kandidaten treden tijdens deze casus virtueel in dienst bij dit fictieve bedrijf en ontwikkelen in zes sprints een complete applicatie: van de eerste regels code in Python of Java tot deployment via een CI/CD Pipeline op een container-platform (Kubernetes of OpenShift). Hiermee komt alle theorie uit de trainingen extra tot leven.

AT Computing Academy

Alle assessments worden geleverd vanuit ons eigen leerplatform: AT Computing Academy. Dit platform bestaat (uiteraard) voor 100% uit open source software en is gebaseerd op het veelgebruikte LMS Moodle.

Iedere kandidaat krijgt toegang tot het leerplatform waarin rapportage en voortgang zichtbaar zijn. Voor gebruik van het leerplatform hoeft geen software te worden geinstalleerd: alleen een browser en internet is genoeg. De omgeving werkt natuurljk op computer met Linux, maar ook met een Mac of Windows kun je er gewoon gebruik van maken.

Een hands-on labomgeving is volledig geintegreerd binnen de leeromgeving.

Er zijn verschillende typen theorievragen. Hierboven zie je een vraag waarbij de antwoorden in de juiste volgorde moeten worden gesleept.

Toe aan een demo?

Als je helemaal tot hier gelezen hebt dan is het tijd om kennis te maken! Onze assessments zijn exclusief verkrijgbaar via onze partner en zusterorganisatie Vijfhart IT-Opleidingen. Neem via ondertaand formulier geheel vrijblijvend contact op met een van onze key accountmanagers. Zij maken graag een afspraak. Heb je interesse in een demo of een technisch inhoudelijk gesprek? Dan zorgen wij ervoor dat er direct een expert van AT Computing bij het gesprek aanschuift.

Rokus Janssen

Rokus Janssen

Key Accountmanager
Vijfhart IT-Opleidingen
Lucas Ditvoorst

Lucas Ditvoorst

Key Accountmanager

Neem contact op!

Velden gemarkeerd met * zijn vereist. We gebruiken je e-mail adres alleen voor contact over je aanmelding voor de assessments. Je ontvangt van ons op basis van deze aanmelding GEEN nieuwsbrieven of andere commerciele e-mails.